محل تبلیغات شما


هیچ انسانی دو نوبت بهدنیا نمی آید تا در یک بار امور جهان را آزمایش کند و دوباره دیگر تجربیات خود رابه کار بندد. عمر انسان فرصتی است که تنها یک بار و آن هم به طور محدود در اختیاراو قرار می گیرد. بنابراین، با توجه به لحظه های محدود زندگی که هر یک پس از دیگریو به سرعت سپری می شوند، باید آنها را غنیمت شمرد و به ناچار از تک تک لحظه ها وفرصت های خود به بهترین وجه استفاده کرد؛ چرا که فرصت، چون ابر بهاری در آسمانعمر ظاهر می شود و به سرعت می گذرد. آن کس که از این فرصت ها استفاده نکند، جزافسوس بهره ای نخواهد داشت».امیرالمؤمنین علی علیهالسلام می فرمایند: إِنتهزوُا فُرَصَ الخیرِ فإِنَّها تَمُرُّ مَرَّ السَّحاب؛فرصت های نیک را غنیمت بشمارید؛ به درستی که فرصت ها مانند گذر کردن ابر می گذرد».

پس بزرگ ترین هنر زندگی،استفاده از فرصت های بی نظیری است که بر ما می گذرد. اگر زندگی را دوست داری وقتخود را غنیمت دان و بیهوده تلف مکن؛ زیرا وقت پارچه ایست که از آن لباس حیات ترتیبیافته است».

برای دست یابی به هدفبزرگ زندگی باید لحظه»ها را درک کرد و به عبارتی فرصت را غنیمت شمرد.» آری، اینهمان کیمیای سعادتی است که انسان های موفق و پیروز و مردان بزرگ تاریخ به آن دستیافته اند. آنان استفاده از گوهر گران بهای فرصت» را راز کامیابی خویش معرفی کردهاند.

خلاصه، استفاده از فرصتهای مناسب و بهره برداری از شرایط مساعد، پایه اساسی موفقیت و پیروزی بشر در همهشئون مادی و معنوی است. عاقل ترین مردم کسانی هستند که همواره از موقعیت های موجوداستفاده می کنند و هیچ فرصتی را به رایگان از کف نمی دهند.» پس باید بکوشیم که ازفرصت های در دست، نهایت استفاده را ببریم و سعی کنیم که خویشتن را در مسیر فیضالهی قرار دهیم. چنان که رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند: إِنَّلرَبِّکُمْ فی اَیّامِ دَهْرِکُم نَفَحاتٍ اَلا فَتَعرَّضوا لَها؛ در ایام زندگیشما لحظاتی فرا می رسد که در معرض نسیم حیات بخش الهی قرار می گیرید و فرصت مناسبیبه دست می آورید».

بکوشید که از آن فرصت هااستفاده کنید و خویشتن را در مسیر فیض الهی قرار دهید.

فرصت عمر : فرصت عمر، گران بهاترینامانتی است که خداوند به انسان هدیه داده تا با بهره گیری از آن به کمال انسانیرسد و به مقام خلیفة اللهی نایل شود.

حال که فرصت عمر، محدود وناچیز و تکرارناپذیر است، باید به گونه ای زندگی کند که از لحاظ مادی و معنویبیشترین بهره را به دست آورد.

شیخ بهایی : آدمی باید با جهان بینیصحیح شیوه ای را انتخاب کند که منجر به سعادت دنیا و آخرت او شود و راهی رابپیماید که موجب افسوس و حیف نگردد.

انسان در تجارت خانهدنیا، باید به گونه ای عمل کند که سرمایه عمر خویش را از کف ندهد و با عنایت بهاین مهم که همیشه در محضر خداست، خود را برای جهان دیگر آماده سازد. نقد عمر خویشرا بر باد ندهد. برای آبادانی دنیا و پیشرفت جامعه انسانی تلاش کند و برای اموردنیا به گونه ای برنامه ریزی نماید که گویی در این دنیا جاودانه زندگی خواهد کرد واز طرفی دیگر با گسستن از دنیا هر لحظه خود را آماده سفر به آخرت ببیند؛ یعنی هماز جهت مادی پیشرفت کند و قله های ترقی را فتح نماید و هم از جهت معنوی به کمالبرسد.

امیرالمؤمنین علی علیهالسلام می فرماید: مجموع عمر آدمی در دنیاساعتی بیش نیست. آنچه از این ساعت گذشته است، معدوم شده است و لذت و المی از آناحساس نمی کنید و آنچه از آن هنوز نیامده است، نمی دانید چیست. سرمایه موجود وپرارزش عمر، تنها همان لحظات نقدی است که اکنون در اختیار شماست و در آن به سر میبرید. مالکِ نفْس خود باشید و در حال حاضر برای اصلاح و رستگاری خود بکوشید. درمشکلات وظیفه شناسی و اطاعت از اوامر الهی، پایداری پیشه کنید و از آلودگی به گناهو نافرمانی خداوند، خودداری نیایید.

دستگاه آفرینش، در انسانیک عقل طبیعی آفریده است که در تمام افراد با بالا رفتن سن و سال، رشد و نمو میکند، ولی در کنار این عقل طبیعی می توانیم یک عقل اکتسابی، در پرتو علم و تجاربنیز به دست بیاوریم و این نوع دوم در حقیقت، مکمل و پرورش دهنده آن عقل طبیعی است.

مردان کام یاب کسانیهستند که همواره در فرصت های مختلف در دوران کودکی، دوران جوانی و مراحل بالاترزندگی، عقل فطری را با عقل اکتسابی، پرورش می دهند.

فرصت جوانی : سعدی : دوران جوانی، یکی از مهمترین و بهترین دوره های زندگی آدمی است که در رشد و تکامل مادی و معنوی او نقشیتعیین کننده دارد.

این دوره حساس که به بهارعمر انسان تشبیه شده است، با لحظه های پر از شور و هیجان و جلوه های شیرین زندگیهمراه است. اگرچه در مقایسه با طول عمر آدمی کوتاه است، بالاترین موفقیت های زندگیدر همین دوران نصیب آدمی خواهد شد؛ چرا که رُبَّ یَسیرٍ أَلفْی مِن کثیر؛ چهبسیار مقدار کمی که بالنده تر از مقدار زیاد است».

در این دوران، روح و جسمجوان در پی تحولاتی عمیق و گسترده به گونه ای چشم گیر دگرگون می شود. روحیاتپیچیده انسانی به طور همه جانبه و با اشتیاقی بی سابقه خود را بروز می دهند کهگویی در بنای عظیم انسان، انفجاری فراگیر، تمام ابعاد حیاتی جوان را در هم فرو میریزد و با دمیدن روح تازه ای در کالبد جوان همه نیروها را در حالتی شتابان وهیجانی، واقع می گرداند.

دوران جوانی بهترین فرصتبرای رسیدن به پیروزی های درخشان زندگی است. در جسم و جان جوانان، به طور طبیعی،سرمایه هایی وجود دارد که اگر به خوبی استفاده شوند، می توانند موجبات خوش بختیوسعادتشان را تا پایان عمر فراهم آورند.

.خلاصه مجموعه قوایجسمانی نسل جوان، بهترین وسیله برای کار و فعالیت است. آنان می توانند در نبردزندگی به سخت ترین کارها دست بزنند و با نیروی جوانی بر همه مشکلات پیروز شوند.

در نظر پیشوای عالی قدراسلام، قوّت و شدت قوای بدن، یکی از شاخه های سعادت آدمی شناخته شده است و خوشبختانه جوانان در دوران شباب از این نعمت برخوردارند».

رسول اکرم صلی الله علیهو آله فرمود: خوشبخت و سعادتمند، انسان با ایمانی است که درآمدش برای معاش کافی وبدنش نیرومند باشد.

بنابراین، افزون بر قوایجسمانی که یکی از سرمایه های جوانی است، نیروی معنوی نسل جوان هم که همراه با شورو هیجان و عشق و امید است، در اعماق جان جوان بیدار می شود و وی را به پویایی وفعالیت های پی گیر و خستگی ناپذیر وا می دارد.

آگاهی جوان از وضعیتجسمانی و خود و توجه به عطایای الهی که در وجود وی به ودیعه نهاده شده است،سبب می شود تا در پرتو سعی و عمل، از سرمایه های گران بهایی که در جسم و جان دارد،استفاده کند و آن را برای تأمین و پاسخگویی به نیازهای مادی و معنوی خود به کاربندند. در این صورت است که جوان می تواند از فرصت بی نظیر جوانی و شرایط مساعد آنبهره برداری کند.

پیامبر اکرم صلی اللهعلیه و آله می فرمایند: بر مرد با ایمان لازم استکه از نیروی خود به نفع خویشتن استفاده کند؛ در جوانی خود پیش از فرا رسیدن ایامپیری و در زندگی پیش از مرگ و از دنیای خود برای آخرت خویش بهره جوید.

و نیز فرموده است کهفرشته الهی هر شب به جوانان بیست ساله ندا می دهد: کوشش و جدیت داشته باشید و براینیل به کمال و سعادت خود مجاهده کنید.

دوران شباب، ایام مؤاخذهو مسئولیت شخصی است. سن بیداری و به خود آمدن است. موقع کار و فعالیت است. کسی کهدر بحبوحه جوانی به سعادت خود فکر نمی کند و در راه خوش بختی مادی و معنوی خویشقدم برنمی دارد، جوانی که با سستی و سهل انگاری بهترین ایام عمر خود را به رایگاناز کف می دهد و از آن فرصت بی نظیر قدردانی نمی کند، استحقاق توبیخ و کیفر دارد.

باران بی محل ندهد نفعْکشت را *** در وقت پیری اشک ندامت چه می کند!

امام صادق علیه السلام درتفسیر آیه اَوَلم نُعَمَّرکُم ما یَتَذَکَّر فیه مَنْ تذکر» می فرمایند که: دراین آیه، ملامت و سرزنش جوانان غافلی است که به هجده سالگی رسیده اند و از فرصتجوانی خود استفاده نمی کنند».

جوانا! بدان قدر روزجوانی *** مده نقد عمر از کفت رایگانی

پیامبر در بیان ارزش واهمیت فرصت جوانی در زندگی، در سفارش های ارزنده ای به ابوذر می فرماید:

یا اباذر اِغتنم خمسا قبلالخمسِ شبابک قبل هَرَمِکَ و صحَّتِکَ قبلَ سُقْمِکَ و غناک قبل فقرِک و فراغَکَقبل شُغْلِکَ و حَیواتَک قبل مَوْتِکَ.

ای اباذر! پنج چیز را پیشاز پنج چیز غنیمت بشمار: جوانی ات را قبل از پیری؛ سلامتت را قبل از بیماری؛تمکنترا قبل از تهی دستی؛فراغتت را قبل از گرفتاری؛زندگانی ات را قبل از مرگ.

پس بهترین فرصت برایکارکردن دانش آموختن و ثروت اندوختن جوانی است. اگر زندگی را به شکل هرمی ترسیمکنیم، بلندترین نقطه آن دوران جوانی است که در رأس هرم واقع شده است. جوان دردوران جوانی بسان کوهنوردی است که قله را تسخیر نموده و از شادی در پوست خود نمیگنجد.

عرض ما در آوردن اینمطالب این بود که انس باقرآن و بخصوص حفظ و فهم معانی و ترجمه و تفسیر و رااز دست ندهیم  - در خصوص حفظ قرآن کریم ازما م بگیرید  موفق باشید

محمدصادق رضایی



ماه خدا نزدیک است!

نقش استغفار در دفع بلاها

رهبر معظم در بیانیه‌ای مهم به‌مناسبت ۴۰ سالگی انقلاب

فرصت ,های ,جوانی ,زندگی ,استفاده ,عمر ,است که ,که در ,خود را ,از آن ,که از

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خانه ی هنر پنجره UPVC | شرکت تولید پنجره UPVC پنجره دوجداره nannagagu جامعه شناسی سرزمین خوبی ها Paul's receptions گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه مازندران ghazal-zakhar طراحی سایت، طراحی قالب سایت ، تبدیل psd به html cormomisswhen